نصب پنجره Upvc : امروزه بجای استفاده از پنجره های غیر ایزوله فلزی و آلومینیومی قدیمی از پنجره های Upvc دوجداره و سه جداره استفاده می شود . این پنجره ها توسط کارخانه های مشخصی تولید و عرضه می شود و در نهایت توسط افراد متخصص در منازل مسکونی , ادارات و … نصب خواهند شد . نصب این پنجره ها طی چند مرحله و به شکل حرفه ای انجام شود تا یک پنجره کاملا عایق به دست آید . در اینجا قصد داریم مراحل نصب پنجره های پی وی سی را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم .
نصب درب و پنجره Upvc نیازمند مهارت و تخصص می باشد . این کار شامل نکاتی است که باید به درستی مورد توجه قرار بگیرند تا در نهایت یک پنجره ایزوله و کارامد داشته باشیم . در ادامه به بررسی کامل مراحل نصب انواع پنجره Upvc , استاندارد ها و نکات نصب آن خواهیم پرداخت .
برای نصب پنجره خا باید طبق استاندارد ها و نکات مشخصی اقدام نمود . برای مثال ابعاد پنجره ها , فاصله فریم پنجره تا دیوار در زمان نصب , پروتوکل های ایمنی نصب و … که باید مورد توجه قرار بگیرند . این استاندارد های به عوامل متعددی بستگی دارند و توسط نصابان حرفه ای و معتبر مورد توجه قرار می گیرند .
در ادامه به بررسی کامل هر یک از این بخش ها می پردازیم .
این مرحله شامل موارد متعددی می شود که باید به ترتیب و به بهترین شکل انجام شوند تا در نهایت یک پنجره و یا درب ایزوله و عایق تحویل داده شود .
در این مرحله با ایجاد سوراخ های مشخص در قاب پنجره نسبت به انقال فریم پنجره اقدام می کنیم . چارچوب پنجره را جایگزاری کرده و کامل نصب می کنیم . باید از استحکام فریم پنجره اطمینان حاصل شود لذا از چسب های مخصوص و ابزار مناسب برای تراز مردن فریم استفاده می شود .
در این مرحله با فوم و چسب های سییکونی مخصوص تمام فریم های پنجره درزگیری می شود . این کار به ایزوله شدن پنجره ها کمک می کند و مانع از ورود آب و صدا به درز های پنجره می گردد . در نصب همه پنجره ها , فریم تقریبا 1 سانت با دیوار فاصله داشته و این فاصله با فوم سیلیکونی کاملا پر شده و عایق می شود .
در مرحله آخر شیشه های دوجداره و یا سه جداره با قطعات پلاستیکی ( تاکوز ) و فوم به فریم متصل می شود . پیش از نصب شیشه سطح پروفیل باید کاملا تمیز باشد . معمولا از چهر تاکوز برای هر نصب هر شیشه استفاه می شود که شامل دو عدد تاکوز ثابت و دو عدد متحرک می باشند .
پس از جایگزاری کامل شیشه ها زوار ها نیز توسط ابزار مشخصی متصل شده و کامل پک میشوند . در آخرین مرحله درب و پنجره پی وی سی رگلاژ شده و در صورت تایید به مشتری تحویل داده می شود .
علاوه بر نصب صحیح پنجره نوع شیشه نیز در میزان عایق بودن و ایزوله سازی پنجره تاثیر دارد . شیشه های دوجداره برای داشتن خاصیت عایق از میان جداره ها توسط گاز آرگون مخصوص پر می شوند . تست گاز آرگون شیشه دوجداره و اطمینان از عایق بودن شیشه ها نیز تاثیر زادی در کیفیت پنجره ها و درب های دوجداره دارد .
در موادری اگر اندازه فریم پنجره Upvc با اندازه قاب ایجاد شده برای پنجره متناسب باشد , نیازی به تخریب برای نصب نیست . اما در بیشتر موارد به ویژه برای بازسازی پنجره های قدمی و جایگزین کردن با پنجره پی وی سی لازم است محل مورد نظر تخریب شود .
در نصب پنجره بدون تخریب زمان نصب و سرعت انجام کار بسیار بیشتر است . در مواردی می توان بدون هیچگونه تخریب پنجره را روی ریم قدیمی نصب کرد و با چسب سیلیکونی عایق بندی کرد .در این صورت باید ابعاد پنجره متناسب با قاب پنجره قدیمی باشد .
پنجره های دوجداره در انواع مدل و طرح های متنوعی به عرضه می رسند . پنجره های کشویی یک از مدل های پنجره است امروزه بسیار پر طرفدار و محبوب شده اتد . چراکه فضای کمتری را اشغال می کنند و برای درب انواع تراس , پنجره های قدی ساختمان و …. گزینه جذابی می باشد . نصب این پنره ها پیچیده نیست و تمام ابزار ها توسط کاخانه تولیدی ارائه می شوند .
مراحل نصب پنجره های Upvc کشویی مانند پنجره های معمولی است اما جایگزاری ریل کشویی , تراز کردن ریل ها و انتقال پنجره روی ریل باید انجام شود .
شاید تصویر کلی شما از پنحره های Upvc پروفیل های سفید رنگ باشد اما امکان تغییر رنگ پروفیل ها با استفاده از لمینیت و رنگ مخصوص پی وی سی وجود دارد . پروفیل ها در کارخانه به رنگ دلخواه مشتری لمینیت و یا رنگ آمیزی شده و در محل مورد نظر نصب می شوند . همچنین می توان پس از نصب پنجره نیز نسبت به تغییر رنگ آن اقدام کرد اما این کار نیازمند دقت و مهارت بالای است .
به منظور تغییر رنگ پروفیل های پی وی سی برای همخوانی با نما و زیبایی بیشتردر بسیاری از پروژه ها از لمینیت پنجره Upvc استفاده می شود . لمینیت یک فویل مقاوم و چسبنده است که روی پروفیل اعمال می شود و علاوه بر تغییر رنگ از پروفیل ها در برابر عوامل جوی و محیطی مراقبت می کند . لمینیت ها با گذشت زمان از روی پروفیل ها کنده می شوند و ظاهر ناخوشایندی ایجاد می کنند . بهترین گزینه برای تغییر رنگ پروفیل های درب و پنجره پی وی سی رنگ مخصوص Upvc می باشد .
بهترین انتخاب برای رنگ آمیزی پروفیل های Upvc رنگ مخصوص یو پی وسی است . رنگ یو پی وی سی زبرا در کد های متنوع یک پوشش عالی برای پروفیل ایجاد می کند . این پوشش پس از اجرا کاملا با سطح پروفیل باند شده و یک لایه محافظ و دائمی برای درب و پنجره پی وی سی محسوب می شود . رنگ های زبرا در شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت بالایی از خود نشان می دهند .
در زمان ساخت سازه محل نصب پنجره ها مشخص می شود . در محل مشخص شده باید یک فریم فلزی برای افزایش مقامت پنجره نیز تعبیه شود . اگر این قاب فلزی ایجا شده باشد پنجره روی آن فیکس می شود .در مواردی از فریم های فلزی استفاده نشده و یا به دلیل نوسازی پنجره , فریم ها با پنجره قدیمی جداسازی شده باشند می توان پنجره را بدون فریم فلزی نصب کرد و فریم پی وی سی پنجره را جایگزاری کرد .
در رابطه با هزینه های اجرا و نصب پنجره پی وی سی لازم است بگوییم که به موارد متعددی نظیر شرکت طرف قرارداد شما , تعداد پروفیل , ابعاد و… بستگی دارد . در برخی موارد اگر نصب پنجره کمپانی سازنده باشد هزینه نصب و تحویل رایگان خواهد بود .
مدت زمان تحویل پنجره در زمان نصب به تعداد پنجره و نوع آنها بستگی دارد . بی شک هرچه تعداد پنجره های Upvc پیشتر بوده و یراق و ابزار بکار رفته در آنها بیشتر باشد زمان بیشتری نیز برای نصب پنجره لازم است . لازم به ذکر است که سرعت عمل و تجربه نصاب پنجره نیز تاثیرگزار خواهد بود .
برای نصب پنجره باید از افراد متخصص در این زمینه بهره برد که عموما نصب توسط خود کمپانی سازنده پی وی سی نیز انجام می شود تا کاملا ایزوله شود .
بله در بسیاری از موارد می توان بدون نیاز به تخریب نسبت به نصب پنجره ها اقدام نمود . اگر ابعاد پنجره با محل نصب متناسیب باشد و یا پنجره روی فریم قدیمی نصب شود دیگر نیازی به تخریب برای نصب نیست .
توصیه می شود رنگ آمیزی پروفیل ها پیش از نصب انجام شود چراکه ساده تر بوده و نتیجه نهایی بهتری خواهد داشت . بااینحال امکان رنگ آمیزی بعد از نصب نیز با رعایت نکات اجرایی ممکن است .